Sigurnosne službe dobile su smernice od Sevlida Hurtića, ministra za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine, da veštače mobilni telefon Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe u Gradačcu

Veštačenje bi trebalo da otkrije sa kojim sudijama i policajcima je ubica razgovarao. Kako se navodi, takođe bi trebalo da pokaže ko mu je bila ljubavnica i ko mu je otkrio adresu na kojoj se krila njegova nevenčana supruga koju je ubio pred njihovom bebom

Veštačenje mobilnog telefona trostrukog ubice iz Gradačca moglo bi da otkrije još niz detalja: da li je imao saučesnike u stravičnom masakru, s kim je razgovarao pre zločina, koliko krtica je imao u pravosuđu i policiji, da li je neko znao da će ubiti nevenčanu suprugu.

U telefonu se verovatno kriju Nerminove lične prepiske s mnogim osobama, fotografije, selfiji... ali i istorija internet pretrage, koja bi mogla da pokaže da li je i koliko dugo Nermin planirao zločin, piše Blic. Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene, ispričala je da je N. sedam dana bila kod nje sa detetom pre nego što ju je ubica locirao. "Osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gde se krije", rekla je Zijada i navela da je samo policija znala mesto na kojem se N. skrivala.

Zijada je dodala da porodica poseduje dokument kojim je N. odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje. "Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spreči i N. bi sada uživala pored svoje ćerke", poručila je Zijada Vuković Pamuković.

Posle masovnog ubistva je isplivala informacija da je policijska službenica MUP-a TK Dž. S. otkrila Nerminu gde se nalazi njegova nevenčana supruga i time ubicu poslala na vrata žrtve. Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila policijska službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku. Portal "Crna hronika" objavio je da je Dž. bila u emotivnoj vezi za Nerminom, a ona je javno odbacila sve ove optužbe.

Policija i Tužilaštvo, kako navodi "Avaz", istražuju još jednog policijskog službenika koji je takođe imao kontakte sa Sulejmanovićem. Reč je, navodno, o visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac. Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vreme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vreme mu je bio i trener.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO: 

"PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO!" Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA Kurir televizija

(MONDO)