Jovan Vukotić (42) ubijen je 8. septembra prošle godine u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (24), kada su dvojica napadača na motociklima otvorili vatru na njegov automobil. Tačno godinu dana nakon likvidacije vođe "škaljarskog klana", porodica i supruga odaju počast i sećanje na njega.

Pre par dana u podgoričkom "Danu" objavljena je čitulja familije Vukotić, kao i čitulja Jovičinog brata Igora koji se već 11 godina nalazi u bekstvu, a danas - na godišnjicu tragičnog događaja, u istim novinama se pojavila i čitulja njegove udovice.

"Živote, neka ovo bude još jedan podsetnik da, iako je prošlo godinu dana, rana na duši je sve veća, zaborav ne postoji, a ljubav traje. Pronalazim te u našoj deci, njihovom bivstvovanju, igri i naravi. Ostaćemo ti odani, verni, časni i pošteni zauvek. I dok će nadolazeće godine bezuspešno pokušavati da umanje bol i ranu, sećanja i dela neće moći da izblede. Volimo te! S ljubavlju, pažnjom i poštovanjem za večna vremena. Zauvek tvoji", piše u čitulji koja je posvećena Vukotiću.

Maša je bila druga supruga Jovice, sa kojom je živeo u trenutku ubistva i sa kojom ima dvoje malene dece. Podsetimo, i na šestomesečni pomen ona je dala čitulju pokojnom saputniku:

MONDO.png
Screenshot 

"Nakon pola godine bol zbog gubitka ne jenjava. Teši me saznanje da su tvoja ljubav i dobrota ovekovečeni dobrim delima, kako prema svojim najmilijima tako i prema svom narodu. I dok se u nesreći otkrivaju, sreća se ne može kupiti novcem za koji je prodat obraz. U laži su kratke noge, a u izdaji je prljava duša. Dok i poslednji grumen zemlje spokojno stoji u tvom rodnom Čevu, obraz i čast ćeš imati! Volimo te. Zauvijek tvoji".

Vukotić je iza sebe ostavio i majku, bivšu suprugu I. V., sa kojom ima dvojicu punoletnih sinova, i brata Igora. Njegov otac Veselin (69) takođe je likvidiran 2019. u sukobu između dva kotorska kriminalna klana. Njegovi ubica i saučesnik i dalje nisu pronađeni.

Zvicer organizovao zločin preko rođaka?

U januaru ove godine, javnost je saznala da je u Turskoj podignuta optužnica za ubistvo Vukotića koja obuhvata 16 osoba, mahom turskih državljana. Međutim, na njoj se nalazi i ime Radoja Živkovića, rođaka odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kao i Zdravka Perunovića.

Svi oni se terete za ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

(Mondo/Informer)