Jutros je u Hrvatsku stigla još jedna grupa hrvatskih državljana evakuisanih iz Gaze. "Hvala Bogu što smo stigli. Prošli smo kroz užas. Situacija je loša, nema ništa - ni goriva ni hrane. Ovo nije rat, ovo je masakr nad decom i civilima", rekao je muškarac za HRT. Sa njima je u Kairu pre njihovog odlaska bio i hrvatski ambasador u Egiptu Tomislav Bošnjak, zadužen i za pojas Gaze.

Treća grupa državljana Republike Hrvatske stiže u popodnevnim satima. U Pojasu Gaze se još nalaze 24 hrvatska državljana, ali iako se tamo vode teške borbe - oni još nisu zatražili evakuaciju. Prva grupa evakuisanih hrvatskih državljana, njih 22, iz Pojasa Gaze stigla je juče ujutru u Hrvatsku. Rekli su da su u Gazi doživeli nezamislive strahote.

"Dobro smo, put je bio dug. Strašno je. Sve je bombardovano - bolnica, škola. Jedan naš građanin, prijatelj, poginuo je pre nekoliko dana. Bilo je mnogo napada, ali nikada ovako, ovo je genocid. Hvala Bogu da smo stigli. Situacija je užasna, mrtvi na ulicama", rekao je jedan od pristiglih i dodao da su fizički dobro, ali ne i psihički.

BONUS VIDEO:

"U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI" Forca otkrio: Koriste sunđeraste bombe, koje uguše ljude u pur peni! Kurir televizija

(MONDO)