Slučaj navodno nestale bebe sa Dečje klinike istražuje policija Severne Makedonije, a na osnovu prijave roditelja. Oni tvrde da je njihovo dete prebačeno sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Kako navode roditelji, koji su iz Kumanova i Skoplja, njihov sin je proveo nekoliko meseci na GAK, jer je rođen sa komplikacijama 11. jula, nakon čega je prebačen na Dečju kliniku. Majka tvrdi da ga je redovno posećivala, ali da joj je pre dva dana kada je došla kod njega rečeno da "to dete kod njih ne postoji".

Policija proverava navode u obe Klinike, ali postoje mnoge kontradiktornosti koje mogu dovesti do potvrde da se radi o lažnoj prijavi. Ukoliko ovo bude slučaj, roditelji će morati da odgovaraju. U Dečjoj klinici i Klinici za ginekologiju i akušerstvo znaju za slučaj jer su im se javili i roditelji, ali obe klinike tvrde da takva beba nije niti rođena niti lečena kod njih.

U Dečjoj klinici za Sitel su potvrdili da su oni i policajci odmah po pozivu roditelja proverili da li su navodno imali problem. Provera dosijea pokazala je da takvo dete nikada nije primljeno u bolnicu, niti je beba ležala sama bez roditelja, prenosi Blic.

A u Ginekološkoj klinici tvrde da roditelji daju lažni iskaz, jer kako kažu nije bilo porođaja na majčino ime tokom jula, kao ni cele 2023. godine. "Tokom 2023. godine pacijent koji sada daje netačan iskaz u vezi sa nestankom bebe nijednom nije došao na pregled u kliniku", reaguju iz GAK-a.

Nezvanično, provera na ovoj klinici pokazala je da je majka poslednji porođaj na ovoj klinici imala 2019. godine i od tada se nije javljala na klinici, sve do juče kada je počela da traži dokumenta za navodnu bebu.

Obe Klinike kažu da su svi pacijenti, deca i roditelji koji se nalaze u bolnicama bezbedni i da nema mesta panici i strahu i da je reč o lažnoj prijavi.

BONUS VIDEO: 

NESTANAK DECE Kurir TV

(MONDO/Sitel)