Krivično veće Osnovnog krivičnog suda Skoplje, postupajući na predlog Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje, produžilo je meru pritvora za 30 dana petorici osumnjičenih u slučaju dvostrukog ubistva Vanje Đorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74).

"Predlog za produženje mere pritvora prihvata se i za: V. M, V. K. i B. V. za koje postoji osnovana sumnja za dva krivična dela Ubistvo iz čl. 123 stav 2 tačka 1 i tačka 4 i čl. 123 stav 2 tačka 1 i tačka 7 KZ i dva krivična dela otmice iz čl. 141 stav 1 i čl. 141 stav 2 kv st. 1 KZ, kao i A. G. osumnjičen za krivično delo otmice iz čl. 141 stav 2 u stavu 1 KZ, a sve u vezi sa ubistvom maloletne devojčice iz Skoplja - V. Gj i P. Ž iz Velesa, produžen im je pritvor za 30 dana", navodi se u saopštenju Osnovnog krivičnog suda Skoplje.

Istovremeno, predlog za produženje mere pritvora za još 30 dana i za S. D. osumnjičen za pomaganje učiniocu u izvršenju krivičnog dela iz čl. 365 stav 5 kv sa stavom 1 Krivičnog zakonika, a u vezi sa bekstvom prvoosumnjičenog koji se nalazi u ekstradicionom, kratkotrajnom zatvoru u Republici Turskoj.

Prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski uhvaćen je u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica. Njemu je 29. decembra prošle godine određen pritvor u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Beliksir u Turskoj. "U dopisu Javnog tužilaštva Republike Belikesir - Turska obaveštavaju da je lice Ljupčo Palevski, koje je uhapšeno po nalogu za krivično delo "umišljajno ubistvo deteta”, u skladu sa zakonom 6706, čl. 14, radi obezbeđenja izručenja navedenoj državi (RSM), u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca, osuđeno na privremeni zatvor u trajanju od 40 dana", navodi Ministarstvo pravde, piše plusinfo.mk.

Postupak za izručenje Palevskog, kako je sredinom ovog meseca saopštilo Ministarstvo pravde, trajaće nekoliko meseci.

BONUS VIDEO: 

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA Kurir TV

(MONDO/I.V.)