Otac dvojice dečaka koji su zadobili najteže povrede u zverskom premlaćivanju koje se dogodilo u Vukovaru govorio je za RTL o mučnoj noći. Jedna od žrtava dala je izjavu za Dnevnik Nove TV. Braća blizanci su pretučeni u subotu. Jedan od 23-godišnjih napadača je uhapšen i predat istražnom sudiji. Danas mu je određen pritvor. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je danas da su napadači bili Bad Blue Boysi.

Žrtva napada: Pretili da će mog druga baciti u reku

Jedan od napadnutih maloletnika ispričao je šta se dogodilo. "Neki BBB su bili ispred nas i čuli akcenat mojih drugara. Pitali su nas za koga navijamo, ali nismo stigli ni da odgovorimo", počeli su da viču Delije i gurali su se sa moja dva drugara koji su pričali u ekvicu. Onda su počeli da tuku", rekao je on. Nakon što su povredili dva dečaka, napali su ostatak ekipe. 

Maloletnik koji je razgovarao za Dnevnik Nove TV dobio je i udarce u odbrani od napadača. "Vikali su da izvadi nož i pretili mom prijatelju da će ga baciti u reku Vuku", kaže on. "Bili smo šokirani, muž je odmah otišao u grad. Mislili smo da je u pitanju neko tinejdžersko guranje. Kada smo stigli u bolnicu, videli smo težinu povreda", rekla je majka povređenog dečaka.

Otac blizanaca: Ovo je sumrak Republike Hrvatske

"Moji sinovi su u KBC Osijek. Još se oporavljaju, obojica imaju frakture lobanje, lica, hematome. Deca su potpuno paralizovana. Ovo je bio napad koji su isprovocirali huligani i navijači BBB-a koji su došli i tukli decu. Ništa drugo. Ovo je zaista sumrak Republike Hrvatske. Moja deca brkaju ekavicu i ijekavicu i učesnici tog nemilog događaja, ti mladići od 25-30 godina, čuli su da moja deca govore ekavicu.Misleći da su Srbi, okreću se i pitaju ih – 'odakle ste, jeste li iz Delija ili Grobara, navijači Zvezde i Partizana?", rekao je otac za RTL.

"Ja sam pravoslavac i nisam imao svoju decu za stolom za Božić"

"Ovo nije bila tuča, ovo je bio napad na decu, maloletne osobe, na ovaj most Žan Mišel Nikolije, nekoga ko je ginuo za demokratiju. Deca padaju u nesvest od batina starijih huligana i završavaju u KBC-u u Osijeku, ja sam pravoslavac i nisam imao decu za stolom za Božić", rekao je otac.

BONUS VIDEO:

Tuča navijača u Smederevu Kurir

 (Index.hr/MONDO/J.D.)