Drogirani vozač kamiona iz Rumunije pokosio je kolonu od 16 automobila. Vatrogasci su morali da seku lim da bi izvukli ljude. "Sa troje dece i kućnim ljubimcem, u subotu smo krenuli iz Minhena i kretali kući ​​u Sanski Most u Bosni i Hercegovini. Stajali smo u redu i činilo mi se da su sva kola koja su bila pozadi naletela na nas. Nešto ih je guralo, čulo se lomljenje i pucanje stakla, a zatim i jauci ljudi.Nije bilo teoretske šanse da pobegne iz automobila. Nisam znao šta se dešava, ali hvala Bogu preživeli smo. Naš auto nije bio te sreće. Na putu je presečen na pola i od njega je ostala samo gomila lima i plastike", ispričao je svoje iskustvo mladi vozač koji je zadobio povredu glave kada je teretnjak naleteo na kolonu automobila.

Policija je utvrdila da je Rumun (35) upravljao teretnim kamionom i da je juče oko 16.40 probio rampu bez zaustavljanja kod naplatne rampe Okučani. Nakon toga je skrenuo levo u pravcu graničnog prelaza Stara Gradiška gde je bez zaustavljanja prvo udario u jedno vozilo, a nakon nekoliko kilometara udario u još 16 vozila, a potom sletio u kanal.

Povređeno je 18 osoba, četiri teže, 14 lakše, a oštećeno je 17 vozila sa velikom materijalnom štetom. Vozač teretnjaka osumnjičen je da je opšteopasnom radnjom doveo u opasnost život i imovinu i protiv njega se nastavlja krivična istraga u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, saopštila je brodsko-posavska policija. Preliminarni rezultat testa na drogu 35-godišnjeg rumunskog vozača kamiona koji je izazvao saobraćajnu nesreću bio je pozitivan. Još se čekaju rezultati testova krvi i urina kako bi se potvrdio test.

"Još se čekaju rezultati analize krvi i urina da se utvrdi da li je u pitanju droga ili nešto drugo. Vozač se i dalje nalazi u prostorijama policije, a nakon završenog uviđaja biće predat pritvorskom nadzorniku i upućen nadležnom državnom tužilaštvu", rekao je Tomislav Kovačević, službenik za odnose s javnošću PU Brodsko posavske. "U našu Opštu bolnicu primili smo 19 povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Okučana. Sve one koji su imali lakše povrede poslali smo kući. U bolnici su zadržana četiri pacijenta sa teškim povredama, od kojih su dvojica prebačena u Zagreb. Nijedan od njih nije životno ugrožen, uglavnom se radi o prelomima karlice, rebara i ekstremiteta", rekla je dr Slavica Konjević Pernar, zamenica direktora Opšte bolnice Nova Gradiška. 

BONUS VIDEO:

Saobraćajna nesreća Kurir

 (24sata.hr/MONDO/J.D.)