Dvojica huligana napali su ženu i dete u centru Sarajeva zbog majice na kojoj piše "Delije sever".

Šta znači biti Srbin u Sarajevu i 30 godina posle rata uverili su se žena i njen 14-godišnji sin koji su juče brutalno napadnuti u centru grada zbog majice na kojoj piše "Delije sever". Da stvar bude gora, niko od brojnih prolaznika nije reagovao dok su ih huligani maltretirali.

"Moje maloletno dete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dete na sebi imalo majicu sa obežjima Crvene zvezde. Čupali su dete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli, tako da sam pala i povredila kolena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su videli da je majica sa obežjima Crvene zvezde. 'Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrediću te, skidaj'. Detetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobegli s majicom", kaže majka deteta za ATV.

Sve se dogodilo oko pola sedam kada se u tom delu grada nalazi veliki broj ljudi, ali niko nije hteo da pomogne.

"Vjerujte niko prišao nije. Bukvalno niko. Ni meni ni detetu. Ušli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija identifikovati", kaže majka dečaka za ATV.

Policija je delo kvalifikovala kao krivično delo nasilničko ponašanje, ali majka dečaka za ATV ističe da je u pitanju čista mržnja.

"Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je bukvalno nacionalna netrpeljivost. Videli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo 'Delije sever'. Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svesna gde živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi da priznam da ima tako loših ljudi. Život me demantovao", kaže majka dečaka za ATV.

BONUS VIDEO: "VIŠE USTAŠA IMA U BEOGRADU, NEGO U ZAGREBU I SARAJEVU" Izjava o kojoj priča ceo region: O RATKU I RADOVANU DA NE GOVORIM

"VIŠE USTAŠA IMA U BEOGRADU, NEGO U ZAGREBU I SARAJEVU" Izjava o kojoj priča ceo region: O RATKU I RADOVANU DA NE GOVORIM Kurir televizija

(Mondo/atvbl/M. Š.)