Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaveštena da su na tržište BiH isporučeni makaroni bez glutena, poreklom iz Rumunije, u kojima je utvrđena prisutnost nedopuštenih količina mikotoksina deoksinivalenola.

Kako je navedeno, naziv proizvoda je: Pasta D’oro gluten free – 500 g fideos/gluten free makaroni, reč je o brendu Sam Mills/Pasta Mare, a zemlja porekla je Rumunija.

"Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim količinama za određene kontaminante u hrani", ističu iz Agencije.

Dodali su da su sve raspoložive informacije o proizvodu, u skladu sa važećim propisima, dostavljene na daljnje postupanje merodavnim inspekcijskim telima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo preduzimanje mera i povratno obaveštavanje Agencije za sigurnost hrane BiH.

BONUS VIDEO: HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera! Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)