Slušaj vest

Sezona na moru je uveliko u toku, a sve češće čujemo komentare gostiju koji ostaju zbunjeni nakon večere u restoranu, pitajući se da li je ono što su upravo platili stvarno ili je samo još jedna epizoda hrvatske letnje stvarnosti.

Jedan gost koji je podelio svoj račun na Reditu ostao je zbunjen cenom salate od kupusa, nakon što je platio jagnjetinu 50 evra, a 2 dcl crnog vina 5,20.

"Salata od kupusa za 5 evra - da li je to stvarna cena? Samo da napomenem da je stigla u maloj činiji, sa dve kapi maslinovog ulja i malo bibera. Takođe, naručena je nakon što je jelo već stiglo, tako da nismo znali koja je cena“, navodi se u objavi na Reditu.

Njegova objava je izazvala lavinu komentara i reakcija, i nije svima bilo jasno šta pokušava da postigne objavljivanjem ovog naloga.

"Fascinantno je kako ljudi gube sposobnost čitanja kada je u pitanju čitanje cenovnika ili menija, ali tu sposobnost ponovo stiču kada je u pitanju čitanje računa.

Drugi su pitali: "Da li taj restoran ima cenovnik?“ Neki su takođe nudili savete kako da se jeftinije prođe: "Realno je da ne jedete jagnjetinu u Vodicama, već da odete tri kilometra dalje do glavnog puta i jedete tamo. Bolje je i jeftinije, ali, nažalost, morate doći tamo.“

cijene-na-jadranu-v0-llhqa33vw7ff1 copy.jpg
Foto: Reddit/printscreen

Bilo je i onih koji su otvoreno kritikovali nedostatak informacija: „Zašto niste pogledali cenovnik pre jela?“ Međutim, neki komentatori kažu da se slične cene mogu naći i u kontinentalnim delovima zemlje:

"Ne razumem, da li su cene u restoranima u Zagrebu jeftinije? Pitam jer nikada nisam naišao na restoran u centru Zagreba sa nižim cenama nego na obali.“, prenosi Blic.

Jedan korisnik je podvukao suštinu problema: "Ako biste videli cenu, naručili i platili – onda je to realno. Gde bih ja bio da sam objavljivao račun za svaku večeru na Reditu… Objave poput ove čine da izgleda kao da ovi ljudi bukvalno nikada ne izlaze na večeru.“