Slušaj vest

Bojana Topalović (29) iz Srbije već petu godinu zaredom dolazi na sezonski rad u Hrvatskoj, a trenutno radi u Malom Lošinju. Redovno deli utiske o životu sezonskih radnika na TikToku, a najzanimljivija stvar je bila njena računica, koja pokazuje da mesečno troši oko 200 evra na hranu i piće.

Kako kaže, poslodavac joj obezbeđuje doručak i jedan topli obrok dnevno, dok ostatak pokriva sama. Takođe, kada je ujutru u smeni, jede kolač koji sama napravi, a za večeru često sklopi sendvič koji košta samo nekoliko evra. "Jednom nedeljno idem u prodavnicu i potrošim 30 do 40 evra“, rekla je Bojana.

Bojana jednom ili dva puta mesečno ide i u restoran, gde za večeru i piće plaća između 20 i 30 evra. "Upravo zato što trošite tako malo, možete mnogo zaraditi tokom sezone. Poslodavac plaća stan i komunalne usluge, plus dva obroka dnevno, a ponekad čak i tri. Naravno, ako pušite cigarete i izlazite, troškovi su mnogo veći, ali ako vam je cilj da uštedite novac, to je vrlo moguće“, objašnjava on u opisu objave.

Bojana se nada da će u budućnosti ovde dolaziti samo na letnji odmor. Međutim, tvrdi da je i sada srećna. "Mogu da radim, uštedim novac i idem na plažu nekoliko puta nedeljno“, kaže ona.

Anketa

Da li imate dodatni izvor prihoda pored glavnog posla?

Stranica je zaštićena reCAPTCHA–om i primenjuju se Google-ova Politika privatnosti i Uslovi korišćenja

Bonus video:

01:40
SEZONSKI POSAO Izvor: Kurir TV

(Blic, Mondo)