• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most Ljubovija - Bratunac do kraja 2015.

Izvor Tanjug

Protokol o izgradnji mosta na Drini između Ljubovije i Bratunca u Banjaluci su potpisali nadležni ministri Srbije i Srpske, a gradnja bi trebalo da bude završena 2015. godine.

Protokol o izgradnjii mosta dužine 230, a širine 14 metara, vrednog oko 11 miliona evra su potpisali ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić i ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović.

"Predviđeno je da izgradnju mosta i pristupne saobraćajnice sa strane Srbije finansira ova država, Srpska će platiti svoje saobraćajnice, dok bi granični prelaz bio finansiran zasjedničkim sredstvima", rekao je Čubrilović nakon potpisivanja Protokola, prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

Ilić je napomenuo da je izrada projektne dokumentacije pri kraju, najavljujući skoro raspisivanje tendera za izgradnju koja bi trebalo da počne na proleće iduće godine, a most završen 2015.

Ilić je istakao da je most Ljubovija - Bratunac veoma bitan za vezu Srpske sa tzv Koridorom 11, koji će povezivati Beograd s crnogorskom lukom Bar, navodeći da je već probijen put od Valjeva do Ljubovije.

Čubrilović je rekao će most povezivati magistralni put u Srbiji sa regionalnim putem u Republici Srpskoj i da će značiti bolju komunikacijsku vezu imeđu privreda RS, BiH i Srbije.

Prema njegovim rečima, privrednici iz tog regiona imaće za 120 kilometara kraću putnu komunikaciju u odnosu na sadašnje granične prelaze koje koriste.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GROM

Nema od toga nista,je li nema u budzetu para?

special image