• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanović: Izručenje dogovoreno sa Vučićem

Premijer Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da izručenje osuđenog ratnog vetrana Vejka Marića iz Srbije u Hrvatsku može da pomogne u odnosima dve zemlje.

"Dobro je da se to dogodilo. Hrvatska je proteklih godina više desetina osuđenika prebacila u Srbiju, a, koliko znam, ovo je prvi slučaj da se osuđenik iz Srbije prebacuje u Hrvatsku", rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Posle susreta s premijerom Estonije Taavijem Roivasom, Milanović je rekao da je o Veljku Mariću proteklih sedmica više puta razgovarao s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ali bez javnosti, i dodao da od toga nisu "pravili predstavu".

"To je moj dug prema svakom hrvatskom državljaninu koji se, nažalost, nađe u takvoj situaciji. Dobro je, sad će valjda biti malo bolje“, zaključio je Milanović.

ADVOKAT: NE ZNAM ZAŠTO JE SAD PREBAČEN

Advokat Đorđe Dozert, zastupnik ratnog zločinca Veljka Marića koga je Beograd juče izručio na odsluženje kazne u matičnu Hrvatsku, kaže da je isti zahtev upučen i 2012. godine i da ne zna zašto je sad "prošao".

veljko marić
Izvor: YouTube

Za ubistvo civila 12 godina zatvora

Marić je osuđen u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ubistva jednog civila na teritoriji Hrvatske, odnosno u Grubišinom Polju 1991. godine. Uhapšen je 2010. godine na granici Srbije i Bugarske i od tada se nalazio u Srbiji.

Dozet je, povodom prvog izručenja iz Srbije u Hrvatsku nekog osuđenog za ratne zločine, kazao da je isti ovaj postupak pokrenut 2012. godine, ali da je tada odbijen, a da se od 2012. do danas ništa nije promenilo.

On je agenciji Beta rekao da je Apelacioni sud u Beogradu u poslednjoj nedelji maja dozvolio transfer Marića u Hrvatsku kako bi tamo odslužio kaznu.

"Isti takav krug 2012. godine nije se završio kao juče, a u međuvremenu se ništa nije promenilo. Prošli smo prvi stepen, drugi stepen i odbijeni smo. Ovaj put je iz nekog razloga prošlo, a ja ne želim da ocenjujem koji je to razlog", kazao je Dozet.

Apelacioni sud u Beogradu je na osnovu međunarodne konvencije o transferu lica osuđenih u drugim zemljama doneo odluku da hrvatski ratni veteran Veljko Marić, osuđen u Srbiji zbog ratnog zločina, kaznu služi u Hrvatskoj.

Juče je oko 16 časova isporučen Hrvatskoj.Hrvatske vlasti tražile su više puta od Srbije da im prepusti krivični progon ili da Marić izdržava kaznu u Hrvatskoj.

O tome se razgovaralo i tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu u februaru ove godine.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lala

Lepo a nistese izvinili stoje ubio srbe.mozda i jeste . Zbog dobro susdski odnosa.

Srbija

Videćemo da li će vlast biti kadra da zaštiti i 'Kapetana Dragana' (koji je samo obučavao krajišku miliciju da brani svoje porodice i vekovna ognjišta od Tudjmanovih koljača), kao što je zaštitila ovog ratnog zločinca.

ANGRY MAN

@Srbija bravo za komentar bas to sam hteo napisat!!!

special image