• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pop: Finansiraću ped*** da bih ih edukovao!

Izvor mondo.rs

Barski paroh Jovan Plamenac, koga kritikuju zbog negativnih stavova o homoseksualnosti, u odgovoru poručio da će od novca koji dobije na sudu napraviti "nevladinu organizaciju kojoj će posao biti edukovanje LGBT populacije".

 Barski paroh Jovan Plamenac o pederima i reči queer Izvor: MONDO/Luka Jovanović
Crkva u Baru
Izvor: MONDO/Luka JovanovićCrkva i LGBT populacija su, deklarativno, "dva sveta". Predstavnici crkve (različitih konfesija) "krste" se kada vide pripadnike LGBT populacije na ulici, a bilo je primera i kada su "kadili" lokacije na kojima su bili oni koji su, kaka kažu, "bolesni".

LGBT zajednica "ne miriše" crkvu, ne samo zbog takvog negativnog, izrazito homofobičnog stava, već generalno. Ali, pre svega zato što ih naziva raznim terminima, pre svega, gore pomenuto - "bolesnicima koje treba izlečiti".

Mnogo prašine podiglo kada je u Podgorici, 13. januara, na dočeku Nove godine po Julijanskom kalendaru, barski paroh Mitropolije crnogorske, između ostalog rekao i ovo: "Neka se crnogorski brk sa pederskih zadnjica vrati tamo gdje je bio u naših slavnih predaka".

To je u pojedinim crnogorskim medijima i delu javnosti proglašeno govorom mržnje i homofobijom, a nevladina organizacija Kvir (Queer) Montenegro tražila je da nadležni pravosudni organi pokrenu postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Osudio ga je i ombudsman (zaštitnik prava građa) Crne Gore, koji je od barskog paroha tražio izvinjenje za pripadnike LGBT populacije. U međuvremenu, barski paroh Jovan Plamenac (njegovo zvanje je: Prezviter Jovan Plamenac, paroh šeste barske parohije) se odazvao u lokalnu policiju i dao izjavu.

Pojedini mediji danas prenose njegovu pisanu izjavu u vezi sa celim ovim slučajem u kojoj je on, između ostalog poručio da će on da tuži "Kvir Montenegro" i medije koji su ga, kako piše, oklevetali, a od novca koji bude dobio kao odštetu priložiće kao dobrobit - crnogorskim kvirovcima da bi ih edukovao, jer ih sada "loše uče"!

Evo šta on sve piše:

"Očekivao sam da će Javni tužilac ranije reagovati. Ali ne da bi pod pritiskom kvirovaca i 'Pobjede' (podgorički dnevni list) moju dobru želјu Crnogorcima proglasio 'govorom mržnje', nego da, poštujući princip prezumpcije nevinosti, mene zaštiti od njihove bahatosti. Da li je to što sam rekao 'govor mržnje', mjerodavnu ocjenu može dati jedino nadležni Sud. LGBT i Pobjedina (a i nekih drugih medija) presuda, a da do suđenja nije ni došlo, je - kleveta. Ja sam oklevetan u crnogorskoj javnosti, narušen je moj ugled, nanijeti su mi duševni bolovi!... I duhovni bolovi! (Kategorija 'duhovni bolovi' nije poznata u ateizovanom pravnom sistemu. A ona je najstrašnija.)".

I nastavlja:

"Kada se već Tužilaštvo nije sjetilo da me zaštiti, moraću sam. Podnijeću tužbu protiv NVO Kvir Montenegro, Pobjede i ostalih medija koji su me oklevetali. A novac koji dobijem kao odštetu, priložiću na dobrobit - crnogorskih kvirovaca! Sa mojim prijatelјima, osnovaću nevladinu organizaciju kojoj će posao biti edukovanje LGBT populacije. Jer, ovi što ih sada uče, loše ih uče, kako bi to rekao Azem Vlasi!".

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Ovaj sveštenik je pisao i o značenju reći queer.

"Ukucao sam na 'Gugl prevodiocu' (https://translate.google.com) riječ queer. I dobio sam: na srpskom - peder, hrvatskom - peder, bosanskom - peder, makedonskom - peder, bugarskom - ekscentričan. Htio sam da vidim što queer znači i na crnogorskom, ali - tog jezika tamo nema", navodi on.

Pozvao se i na "Englesko-srpskohrvatski rečnik, Morton Benson" - Prvo osavremenjeno izdanje, Prosveta, Beograd, 1986, u kojem pod pojmom queer ima nekoliko objašnjenja:

queer I [kwij(r)] n (slang) homoseksualac; 

queer II a 1. čudan, nastran; to smell ~ čudno mirisati 2. ćaknut 3. homoseksualan;

queer III v tr (slang) osujetiti, pokvariti.

Na osnovu svega ovoga sveštenik je izveo ovaj zaključak:

"Dakle, Queer Montenegro, prema 'Gugl prevodiocu', na srpskom, hrvatskom, bosanskom i makedonskom znači 'Pederska Crna Gora', na bugarskom 'Ekscentrična Crna Gora', a, prema izuzetno cijenjenom Morton Bensonovom Englesko-srpskom rečniku, tu sintagmu možemo prevesti ovako: 'Homoseksualna Crna Gora', 'Nastrana Crna Gora', 'Ćaknuta Crna Gora', 'Pokvarena Crna Gora'...".

Usledio je poklič:

"Viva vero queer Montenegro, što bi rekli na crnogorskom!".

Barski paroh Plamenac ima još jedno objašnjenje reči queer:

"Ali... Ali, osamdesetih godina prošlog vijeka, pojam queer počinje da dobija druge sadržaje. Queer postaje - pokret. Pojednostavlјeno rečeno, queer sada znači razbijanje tradicionalnih hrišćanskih normi života i prelazak na doktrinu - 'može mi se sve', bezmalo sve. To je odricanje od Boga i slobode koju je On dao Svome stvorenju Čovjeku, uvažavajući ga, i obogotvoravanje polnih organa i zadnjice, odnosno prelazak na zloupotrebu slobode. To je prelazak iz civilizacije u anticivilizaciju!".

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Potom i, kako navodi, slikovitiji opis:

"Pokušaću malo slikovitije da dočaram tu transformaciju sadržaja pojma queer. Znate li što su splačine? To je ono što ostane od hrane nakon ručka, uklјučujući i sprane ostatke hrane sa posuđa. Naše babe, pa i majke, davale su to svinjama. Tako je to bilo od kad je ostataka hrane sa trpeze i od kad je svinja. E, sada zamislite da je neko prije tridesetak godina proglasio splačine kul hranom za čovjeka. Pa onda okupio oko sebe i druge koji vole splačine, pa su oni formirali lobi, tu uklјučili neke bogate lјude, jer bogati imaju sve i usko im je u tradicionalnim normama, pa, kada se pročulo da su imućna družina, počeli su da im se priklјučuju i neki koji ne vole splačine, ali vole novac, pa su izlobirali zakon kojim su splačine kul hrana i koji predviđa stroge kazne za one koji i samo kažu da splačine nijesu kul, prvo u SAD naravno, u toj perjanici demokratije, pa u drugim zemlјama njima servilnog Zapada i, na koncu, u zemlјama tranzicije, čije vlasti kleče pred vratima EU i NATO, kojima je upravo to jedno od klјučnih poglavlјa za ulazak u ove organizacije i čije su vlasti svoju posvećenost dokazale tako što su obezbijedile dovolјan broj policajaca da splačinolјupci ponosno paradiraju njihovim gradovima. I, na primjer, na jednoj od tih parada umaste splačinama brk, ponos naroda kojem pripadaju, i jedan pop javno poželi da se to više nikada ne dogodi i zato se, pod pritiskom lobija koji splačine smatra kul hranom, njegov slučaj nađe na stolu Ombudsmana, a možda i Javnog tužioca".

Prema oceni Plamenca, transformacija sadržaja pojma queer samo je najava dalјeg urušavanja civilizacije, a on vidi kuda to vodi dalje...

"U Holandiji je osnovana 'Stranka komšijske lјubavi, sloboda i različitosti', koja se zalaže za legalizaciju seksualnih odnosa sa djecom od njihove 12. godine, da se djeci od 12. godine da pravo glasa, da im se dozvoli upotreba lakih i teških droga, pravo na samostalno odlučivanje sa kim će da žive, čak i pravo na seksualne odnose sa životinjama, zatim pušenje, kockanje i upotreba alkohola, a sve u cilјu 'razbijanje tabua i borbe protiv netrpelјivosti' kao temelјa 'demokratske vladavine prava'. Sud u Hagu odbio je da zabrani ovu stranku. Nije Holandija jedinstvena u ovoj 'naprednosti'. Pokret 'NAMBLA' (Sjevernoamerička muška/dječija lјubavna asocijacija) pruža pravnu zaštitu optuženima za pedofiliju i pederastiju. Ona se zalaže i za ukidanje starosne granice za stupanje u homoseksualne odnose sa dječacima i slično

Potrebno je samo pojmu pedofilija, koji danas označava izopačenu potrebu odraslih da seksualno opšte sa djecom, promijeniti sadržaj u 'lјubav prema djeci', uvažavanje slobode djetata da može da se drogira, opija, seksualno opšti sa odraslima i životinjama... Dalјe slijedi lobiranje da se u SAD donese odgovarajući zakon, sa adekvatnim kaznenim mjerama za njegovo nepoštovanje, potom i u drugim zemlјama, zatim slijede parade ponosne djece koja vuku sa sobom koze, ispijaju pivo i vitlaju špricevima. Crnu Goru, svakako, neće zaobići te blagodeti, i ona će na proslavi dvadesetogodišnjice svoje nezavisnosti i hilјadu i deset godina državnosti, dok Crnogorčići sa paperjastim brčićima naslikanim na zadnjicama budu ponosno koračali Podgoricom, isticati svoju posvećenost duhovnom sunovratu Zapada.

Promocije pederastije, pedofilije, sodomije su ideološki pokreti, uzrasli na mondijalizmu (liberalizmu, globalizmu), koji su u dubokom kulturološkom sukobu sa hrišćanskom civilizacijom"

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hercegovac

Ja bih njih ogradio i smjestio u rezervate kao sto su demokrate ( ameri) ogradili Indijance. Sto nije normalno nije!

tigar

Tako se brani pravoslavlje,porodica!Sve one vrednosti što nam je Bog podario!Ne dajte se braco Srbi iz Crne Gore!

Објаснио.