EX YU

Italijanski desničari PROTERANI iz Hrvatske, kazna izrečena u dojče markama

Izvor mondo.rs

Epilog akcije italijanskih neofašista u Rijeci - petorici Italijana zabranjen ulazak u Hrvatsku, četvorici naplaćena kazna izražena u - nemačkim markama?!

Rijeka
Izvor: MONDO/YouTube

Grupa italijanskih desničara okupljeni u pokret više nego živopisnog naziva "Vodoinstalateri" ("Gli Idraulici") napravila je provokaciju u Rijeci koja je iznervirala mnoge u Hrvatskoj. O tome šta je grupa Italijana uradila pročitajte OVDE.

Hrvatska policija brzo je reagovala i privela je nekolicinu Italijana (dvojicu od po 19 godina, jednog 20-godišnjaka, jednog 55-godišnjaka i još jednog čija starost nije saopštena), da bi ceo ovaj slučaj dobio danas epilog na sudu. 

Svima je zabranjen ulazak u Hrvatsku, a četvorici je naplaćena i kazna koja se u Hrvatskoj i dalje izražava u nemačkim markama(?!).

Italijanski državljani sankcionisali su prema odredbama Zakona o narušavanju javnog reda i mira jer su, prema tumačenju policije, isticali neprimerene simbole.

Zanimljivo je da se kazna za taj prekršaj i dalje izražava u nemačkim markama, a "Jutarnji list" navodi da je ta kazna, preračunata u domaću valutu, 1.200 kuna (oko 162 evra). Italijani su odmah platili dve trećine kazne, pa su odmah pušteni na slobodu.