EX YU

Komandir Granične policije BiH POD ISTRAGOM jer je veličao Srbiju

Autor ,,...,,, Izvor Klix.ba

Komandir Granične policije BiH u Višegradu Radomir Vasić je preraspoređen i pod istragom zbog vređanja Izetbegovića i veličanja Srbije.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zbog nedoličnog ponašanja na društvenim mrežama protiv komandira je otvorena unutrašnja istraga, a od idućeg meseca on je raspoređen na drugu poziciju, saznaje Klix.ba.

Iz Granične policije BiH su kazali da je direktor Zoran Galić svojim rešenjem od 1. novembra 2019. godine interno rasporedio dosadašnjeg komandira Jedinice granične policije Višegrad Radomira Vasića na radno mesto pomoćnika načelnika Terenskog ureda Višegrad.

Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu GP BiH je protiv Vasića otvorio unutrašnju istragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio povredu službene dužnosti, a zbog njegovog ponašanja i određenih komentara na društvenim mrežama.

Vasić je na svom profilu na Facebooku, između ostalog, predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića vređao rečima "nazovite 911 i pomozite ovom bednom čoveku".

Također je objavio mnoštvo poruka poput "da nam živi Republika Srpska i njena majka Srbija". Objavio je niz svojih fotografija u uniformi Granične policije te tako nije ispoštovao naredbu direktora Granične policije kojom je zabranjeno objavljivanje fotografija u uniformi GP-a na društvenim mrežama.

I pre sedam godina Radomir Vasić je bio pod istragom unutrašnje kontrole na osnovu prijave Sindikata Granične policije BiH.