EX YU

Užas u Sloveniji: Marokanac izašao iz zatvora i silovao dve devojke!

Izvor mondo.rs Izvor Index

Državljanin Maroka, navodno ilegalni migrant, u silovao je dve djevojke nakon izlaska iz zatvora u kome je proveo dve godine zbog pljačke, objavili su u utorak slovenski mediji.

Vest je prvo objavio ljubljanski list Dnevnik, koji piše da je policija krajem oktobra pred istražnog sudiju izvela 38-godišnjaka iz Maroka osumnjičenog da je u Ljubljani izvršio dva kaznena dela polnog napada i tada mu je određen pritvor.

Žrtve su, piše list, dve studentkinje.

Prvu je prisilio na polni čin u njenoj sobi, nakon što su oboje pili, a nakon što ga je zamolila da ide zato što želi da spava.

Drugu studentkinju je silovao u alternativnom kulturnom centru Metelkova u središtu Ljubljane. On ju je naterao na polni odnos uz pretnju nožem, navodi Dnevnik.

Informaciju Dnevnika potvrdila je i policija.

Marokanac je navodno ilegalni migrant koji je u Sloveniji tražio azil, što mu je odbijeno, a zbog pljačke iz 2016. godine bio je osuđen na dve godine zatvora i odslužio je kaznu.

Uprkos tome, nakon izlaska iz zatvora uglavnom je boravio u Sloveniji jer mu nije određeno proterivanje iz države kako je to u slučaju nasilnih prestupnika uobičajeno, navode slovenski mediji, prenosi hrvatski Index.