EX YU

Apel za odbranu svetinja SPC: Među potpisnicima i Miloš Biković

Izvor mondo.rs Izvor SRNA

Nekoliko hiljada ljudi, među kojima su i brojni intelektualci iz Srbije i Republike Srpske, potpisali su do sada apel kojim zahtevaju da anticrkvena, anticivilizacijska i antidržavna praksa u Crnoj Gori odmah bude obustavljena.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić


Potpisnici apela tako su reagovali na Zakon o slobodi veroispovesti koji je Skupština Crne Gore usvojila 27. decembra i podigli glas protiv, kako su rekli, nasilničkog, protivpravnog pokušaja brisanja istorijskih i imovinskih prava Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Među potpisnicima su, između ostalih, akademici Matija Bećković i Miro Vuksanović, vladika crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika Joanikije sa sveštenstvom, predsednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević, književnik Vladimir Kecmanović, prof. dr Bogoljub Šijaković, profesor Miloš Ković, reditelj Danilo Bećković, glumac Miloš Biković i mnogi drugi.

Administratori zbog velikog broja zainteresovanih ne stižu ni da ažuriraju spisak koji će biti obnavljan i menjan i narednih dana, saznaje "Sputnjik".