EX YU

Policija Crne Gore: Budite spokojni, posebno pazimo na manjinske narode

Izvor mondo.rs

"Bezbednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, a incidenti koji su zabeleženi prethodnih dana su izolovani slučajevi", izjavio je prvi čovek crnogorske policije Veselin Veljović.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, protiv kojeg je Srpska pravoslavna crkva i deo građana, izaziva i dalje tenzije, dešavaju se i sporadični incidenti, a iz policije uveravaju da sve drži pod kontrolom.

"Sistem bezbednosti će očuvati mir i bezbednost svih građana, a posebno osećaj sigurnosti manjinskih naroda", rekao je direktor policije Crne Gore Veselin Veljović tokom posete lokalnoj policiji u Bijelom Polju.

On ističe da policija "sa partnerskim službama na lokalnom nivou" odlučno i posvećeno radi da se svaki građanin bez obzira na različitosti oseća sigurno i spokojno.

Proteklih dana zabeleženo je nekoliko incidenata u Podgorici. Posle incidenta u podgoričkom naselju Zlatica kada se grupa muškaraca sukobila sa policijom oko murala, odnosno trobojke koja je prekrečena, u Podgorici se u u ponedeljak uveče, nakon dočeka crnogorskim vaterpolistima koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, dogodio novi incident kada je grupa od 20-30 ljudi tukla jednog.