EX YU

Dodik: Milo Đukanović NE MOŽE u BiH!

Izvor mondo.ba

Nisam se složio sa dolaskom predsednika Crne Gore Mile Đukanovića u posetu Bosni i Hercegovini, kazao je u ponedeljak član Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas je u 14 sati održana sednica državnog Predsedništva kojoj su prisustvovali predsedavajući Željko Komšić, te članovi Milorad Dodik i Šefik Džaferović. Nakon sednice Dodik se obratio novinarima.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda kazao je da se nisu doticali "problematičnih" tema, ali je dodao da nije dao saglasnost za dolazak crnogorskog predsednika Mile Đukanovića u službenu posetu BiH, kako je kazao, imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori, piše N1.

Možda će vas zanimati

Dodik je reagovao na najavu predsednika SDS-a Mirka Šarovića koji je najavio zakazivanje hitne sednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Šarović je kazao kako je Dodik priznao da je BiH u MAP-u što je "izdaja RS-a".

Dodik je odgovorio da nema ništa protiv sazivanja sednice...

"Mi se ne možemo povući iz MAP-a, ali nema ono što je potrebno za aktiviranje članstva u NATO, a to je Godišnji nacionalni program (ANP). I Plan reformi nije to. Šta da objašnjavam Mirku Šaroviću? Nemam ništa protiv da se zakaže sednica NSRS-a. Ovo je samo još jedan pokušaj Šarovića da dobije novi mandat u Sarajevu kako bi nastavio izdaju Republike Srpske", zaključio je član Predsedništva Bosne i Hercegovine.