EX YU

Oglasili se muškarci u spornim majicama: Poslali OŠTRU PORUKU Milanoviću!

Izvor mondo.rs

"Mi kao hrvatski 'branitelji' nećemo dozvoliti ustašizaciju 'Domovinskog rata' niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma", poručili su muškarci koji su nosili majice "Za dom spremni" u Okučanima na obeležavanju hrvatske zločinačke akcije Bljesak.

Izvor: Screenshot/ Youtube / FRANCE 24 English

Dvojica glavnih aktera, od kojih je jedan predsednik Udruženja specijalne policije Zoran Maras, oglasili su se ubrzo nakon incidenta.

“Modernu hrvatsku državu su oslobodili pripadnici Zbora narodne garde, pripadnici specijalne policije, pripadnici Hrvatske vojske... Ovo nije majica HOS-a, ovo su znakovi udruženja. Ja bih postavio pitanje predsedniku Milanoviću - kako to da je upravo Ivica Račan odobrio da to može biti znak oružanih snaga? Mi kao hrvatski ‘branitelji’ nećemo dozvoliti ustašizaciju ‘Domovinskog rata’ niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma. Ovaj znak specijalne policije nošen je i 1991., 2000. i drugih godina. Milanović je očito dugo bio u karanteni, ne bih to posebno komentirao”, kazao je Maras, prenosi Novi list.

Maras i još jedan muškarac su nosili majice s oznakom HOS-a (tzv. Hrvatske odbrambene snage) i natpisom "Za dom spremni" i čija je pojava izazvala odlazak Milanovića.

Danas se navršava 25 godina od hrvatske vojne akcije "Bljesak" kada je za samo 36 sati iz Zapadne Slavonije u planskom udaru hrvatske vojske proterano 15.000 Srba, a ubijeno 283.