EX YU

"Nikada Severna, samo Makedonija": Navijači sprečili ministarku da govori

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Pripadnici navijačkih grupa "Komiti" i "Vojvode" onemogućili su danas ministarku odbrane Severne Makedonije da da izjavu medijima, pošto je položila cveće na grob revolucionara Goce Delčeva.

Izvor: MN Press

Navijačke grupe "Komiti" i "Vojvode" su, kako su preneli mediji, počeli glasno da skandiraju "Nikada Severna, samo Makedonija" kada se ministarka Šekerinska spremala da da izjavu medijima, pošto je položila cveće na grob revolucionara Goce Delčeva u crkvi "Sveti spas" u Skoplju.

Ministrka odbrane Severne Makedonije je novinarima, objavio je portal "360 stepeni", kratko rekla da se radi o politički motivisanom događaju i izvinila se, pozivajući ih da kasnije na drugom mestu da izjavu.

"Bar smo to naučili na Balkanu da se mnogo često politika krije iza navijačkih grupa i da ih zloupotrebljava", rekla je Šekerinska.

Navijači sprečili makedonsku ministarku da se obrati novinarima
Izvor: YouTube/360 Stepeni

Nakon što je Šekerinska otišla navijači Vardara "Komiti", i navijači Teteksa "Vojvode" su nastavili da pevaju patriоtske pesme i uz pratnju policije su ušli da polože cveće.

Naposredno pre nego što je delegacija Vlade Severne Makedonije položila cveće povodom 117 gopdina od smrti Goce Delčeva, u crkvi Sveti spas je bila delegacija opozicione VMRO DPMNE, predvođena liderom Hristijanom Mickoskim, ali dok je davao izjavu medijima navijači nisu bili prisutni.