EX YU

Poslanik u RS snimao Dodikov voćnjak: "Dok vi nemate za hleb, oni..."

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Poslanik u Skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković upao je danas na privatni posed preduzeća "Fruit eko" iz Gradiške, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Stanivuković je, uz pomoć saradnika, neovlašćeno ušao i snimao voćnjak u Gornjim Podgradcima. Hteo je da pokaže kakvo je jedno od imanja porodice Dodik, dok mnoge porodice u Republici Srpskoj, kako je naveo u video snimku, "nemaju šta da jedu".

Ni nakon upozorenja zaposlenih nije želeo da ode, već je u društvu predsednika mladih Partije demokratskog progresa Ivana Begića nastavio snimanje privatnog poseda, a potom je to objavio na svojoj Facebook stranici.

Banjalučka televizija ATV javila je da će pravni zastupnik preduzeća "Fruit eko" sutra i krivično i parnično tužiti Stanivukovića i Begića zbog ometanja privatnog poseda, neovlašćenog snimanja, nepoštovanja epidemioloških mera u vreme vanrednog stanja, kao i za neovlašćeno dizanje drona u neposrednoj blizini aerodroma.

Pravni zastupnik smatra da su "Stanivuković i Begić današnjim činom pokazali očiglednu nameru da nanesu štetu poslovnom ugledu preduzeća".

Stanivuković je i ranije bio akter incidentnih situacija, recimo kada je krajem prošle godine u Skupštini RS prišao ministru policije Draganu Lukaču koji ga je udario. Lukač ga je potom vređao: "Idi sedi tamo, majmune", rekao mu je ministar policije RS.

Pretnodno je Miloradu Dodiku u Skupštini dao zastavicu NATO alijanse.

Stanivuković je, inače, hapšen tokom jednog od protesta građana zbog smrti mladića Davida Dragičevića u Banjaluci pod nerazjašnjenim okolnostima u martu 2018. godine. Tragična sudbina ovog mladića do danas nije rasvetljena.