EX YU

Novo privođenje zbog objave na Facebooku: Beranac pozivao na okupljanje

Izvor mondo.rs Izvor mondo.me

Policija u Beranama je podnela krivičnu prijavu protiv R.R. (38) iz ovog grada zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Ovo lice je delo počinilo na način što je, 15. maja  u objavi na jednoj društvenoj mrežipozivao na javno okupljanje građana a koje je naredbom Ministarstva zdravlja zabranjeno. Nakon prikupljenih podataka od R.R. i konsultacija sa nadežnim tužiocem protiv njega je podneta krivična prijava", saopšteno je iz Uprave policije  Crne Gore.

Građani u više gradova u Crnoj Gori okupljali su se prethodnih večeri tražeći da se episkop Joanikije i osam sveštenka Srpske pravoslavne crkve puste iz pritvora. 

Danas je ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović razgovarao u Vladičanskom dvoru u Nikšiću sa episkopom nikšićko–budimljanskim Joanikijem i sveštenicima koji su sinoć pušteni iz pritvora.

Oni su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore.