"Uvoze" i iz inostranstva

"Čobanijada" u Podcrkavlju - leglo zaraze koronom!

Autor Danijela Pašić

I u Hrvatskoj novi slučajevi korona virusa, uglavnom povezani sa slavljima i okupljanjima na manifestacijama.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zaraza korona virusom potvrđena je kod sedam osoba iz Brodsko-posavske županije, među kojima je jedna došla iz inostranstva, a za jednu zaraženu osobu od šest povezanih s javnim i privatnim okupljanjima na području županije još traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdio izvor zaraze.

Uz jedan slučaj iz inostranstva, šest slučajeva zaraze povezano je s javnim i privatnim okupljanjima na području Brodsko-posavske županije, saopštio je Županijski stožer civilne zaštite.

Možda će vas zanimati

Dve pozitivne osobe povezane su s čobanijadom u Podcrkavlju, s koje je već potvrđeno više pozitivnih slučajeva, a tri s jednim privatnim okupljanjem na području županije s kojeg je već potvrđeno nekoliko desetaka zaraženih osoba. Jedna pozitivna osoba takođe je bila na jednom privatnom okupljanju, ali za nju još traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdio izvor zaraze.

Od početka epidemije dosad je zaraženo 90 osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji, a jedna je umrla. U toj županiji od covida-19 trenutačno se leči 45 osoba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.