Nasleđe i povoljnost

Cena, prava sitnica: Za kupljen stan, državljanstvo na poklon

Autor Ksenija Jelesijević

Adriatic Marinas počeo reklamiranje stanova u novom kompleksu, nudeći uz kvadrate i crnogorski pasoš

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta nudi na prodaju nekretnine u kompleksu "Boka Place", novom delu luksuznog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro čija će izgradnja početi tek krajem godine, a stani kupci će uz kvadrate stanova i poslovnih prostora, gratis dobiti i crnogorsko državljanstvo.

Projekat “Boka Place” crnogorska vlada je nedavno uvrstila na “Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma“, čime investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo.

“Budite deo ove izvanredne nacije preko CBI (državljanstvo za investiciju)  programa. Ova šema je otvorena za sve strance koji uspune unapred definisanu obavezu prema državi i pruža vam jedinstvenu mogućnost da dobijete crnogorski pasoš nakon što investirate - donirate u poseban Vladin fond ili kupite nekretninu. To je nasleđe i povoljnost za vašu familiju. Crnogorski pasoš omogućava vam slobodno kretanje u 123 države sveta, uključujći i šengen-zonu, a uz planirani ulazak Crne Gore u EU do 2015, kao vlasnik pasoša tada ćete ćete imati i niz dodatnih povoljnosti”, piše u brošuri za “Boka Place”.

Za CBI ((Citizenship by Investment) program na raspolaganju su 144 stambene jedinice u “Boka Place” koji će se graditi u severnom i severoistočnom delu Porto Montenegra.

Centralni deo ovog kompaksa je novi luksuzni kondo-hotel sa pet zvezdica, a čitav kompleks Boka Place sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto-salon, veliki sinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, javne i zelene površine i veliki centralni trg, prenose Vijesti.

U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima su studio, jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 eura, dok cene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.

Inače, Porto Montenegro procenjuje da će izgradnja ovog kompleksa u kome će se otvoriti 96 novih radnih mesta, koštati skoro 50 miliona eura, a sve bi trebalo da bude završeno na proleće 2023.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.