EX YU

SUKOB DRITANA I MILOVOG DPS-A ZBOG SREBRENICE! "Abazović usred Sarajeva NAMERNO zamagljuje istinu"

Autor Lana Stošić

"Pljušte" optužbe između DPS-a i Dritana Abazovića nakon izbora u Crnoj Gori.

Optužbe Abazovića u kojima predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, povezuje sa Srebrenicom su sramne i bedne, kazao je portparol Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić (DPS).

Abazović je intervjuu za RSE izjavio:

"Neće se zaratiti. Ovi što smo ih mi pobedili na izborima, oni su bili u ratu. Dritan Abazović nije mogao da bude. Ja sam dete rata zbog njih. Srebrenica? Đukanović je direktni akter toga. Neka pitaju ljude koji su i dalje na vlasti u tehničkom mandatu oni su bili deo toga."

Iz DPS-a navode da su takve Abazovićeve izjave sramne i bedne.

 "Sramne - jer su apsolutna neistina i morbdna izmišljotina. A bedne - jer ih je Abazović izgovorio za sarajevski medij u trenutku kada se u nekim delovima Crne Gore napadaju građani islamske vere i njihova imovina, od strane fašista i šovinista. Svi ovi napadi koincidiraju sa najavom velikosrpskih nacionalista, koji otvoreno negiraju genocid u Srebrenici, čiji duhovni vođa i politički otac mitropolit Amfilohije muslimane naziva lažnim ljudima, lažne vere, da će nakon izbora upravo sa Abazovićem da čine izbornu većinu", kazao je Nikolić.

On dodaje da je "zabrinjavajuće što ovo nije prvi put da URA, stranka Dritana Abazovića, iznosi spekulacije povodom Srebrenice".

"Svedočili smo u kampanji da je visoka funkcionerka ove partije izbjegla da najgori zločin poslije II svetskog rata u Evropi nazove pravim imenom. DPS će uvek stajati na stubu odbrane, multietničke, multikonfesionalne i građanske Crne Gore i svaki pokušaj manipulacije ovim tekovinama crnogorskog društva, kao ovaj posljednji Abazovićev, snažno ćemo osuditi", poručio je Nikolić.

Na izborima za narodne poslanike Crne Gore 2020. Abazovićeva koalicija "Crno na bijelo" je osvojila 5,53 odsto glasova, odnosno za njih je glasalo 22.649 ljudi.

Ovim rezultatom dobili su četiri mandata koja su se pokazala kao presudna jer je toliko trebalo opozicionim koalicijama da bi imale vladajuću većinu posle 30 godina vlasti Mila Đukanovića i DPS-a.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.