EX YU

MEDOJEVIĆ: Podržavamo sporazum "nove vlasti", tražićemo odgovore u vezi stava "NEMA REVANŠIZMA"

Autor Gordana Bojanić

Pokret za promene snažno podržava Sporazum nove vlasti i ako smo rekli da ćemo glasati svaku Vladu koje dogovore Krivokapić, Bečić i Abazović, jasno je da tu za PzP nema pregovora niti bilo kakvog uslovljavanja, kazao je predsednik ove partije Nebojša Medojević

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Istina je da me nosilac liste Zdravko Krivokapić nije konsultovao niti informisao, ali to je verovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i euroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99 odsto identičan sa osnivačkim aktima PzP-a i našim programom. PzP je privremeno zamrzao ovaj deo Programa zbog strateškog dogovora sa NOVOM i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog fronta. Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF i to ćemo činiti sve dok DF bude postojao”, naveo je Medojević.

Napominje da je strateški cilj PZP-a i DF-a ostvaren padom DPS-a i da će PZP glasati za svaku Vladu bez DPS-a.

Samim tim smo dali punu podršku Zdravku Krivokapiću da vodi pregovore sa ostalim koalicijama i da formira tu Vladu. Ako smo rekli da ćemo glasati svaku Vladu koje dogovore Krivokapić, Bečić i Abazović, jasno je da tu za PZP nema pregovora niti bilo kakvog uslovljavanja”, poručuje Medojević.

O participaciji PzP-a u toj Vladi, Medojević će razgovarati mandatarom.

Imajući u vidu naš program i čvrste stavove oko demontaže bolesnog totalitarnog sistema Đukanovića, tražicemo od mandatara vrlo precizne odgovore u vezi stava iz Sporazuma da “nema revanšizma” jer to može značiti da neće biti neophodnih reformi za demontažu DPS-a i suočavanja sa zločinima prethodnog režima, po principu “ko je jamio jamio”. U svakom slučaju mi ćemo obavjestiti mandatara o našem planu reformi, ali nećemo uslovljavati podršku Vladi”, poručuje Medojević.

Kako je dodao, novi premijer i Vlada će preuzeti kompletnu odgovornost za ispunjavanje predizbornuh obećanja i velika očekivanja obespravljenog i opljačkanog naroda.

Ja stojim tu na raspolaganju za dobronamjerne predloge i savjete, ali i za konstruktivnu kritiku. Bezuslovna podrška prvoj posttotalitarnoj Vladi ne znači i bezuslovno i nekritičko prihvatanje svih njenih odluka. Posle toliko godina časne i principijelne borbe za reforme nećemo gubiti obraz zbog šake vlasti. Nama je na prvom mjestu interes naroda i Crne Gore. Prvo Crna Gora”, jasan je Medojević.

Mondo - Mondo-me

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.