horor

JEZIVO ČEDOMORSTVO U HRVATSKOJ: Žena se porodila pa ubila dete, danima ga krila ispod kreveta u crnoj kesi

Autor Tamara Jovanović

Žena je u okolini Varaždina rodila je u kući živo dete te ga u stanju snažnog duševnog poremećaja usmrtila. Preti joj od šest meseci do pet godina zatvora.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je nakon provedene istrage, pred Opštinskim sudom u Varaždinu, podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (29) zbog čedomorstva.

Okrivljena 29-godišnjakinja pod optužnicom se tereti da je 15. ili 16. februara 2019. u porodičnoj kući u mestu u okolini Varaždina u kupatilu kuće rodila živo dete. Nakon toga je u stanju snažnog duševnog poremećaja dete usmrtila.

Novorođenče je pronađeno mrtvo 22. februara prošle godine nakon što su varaždinski policajci po dojavi Opšte bolnice Varaždin pretražili porodičnu kuću u kojoj je žena živela. Beba je, pričali su tad meštani, pronađena zamotana u čaršav i stavljena u crnu kesu pod krevetom.

Susedi tada navodno uopšte nisu znali da je žena trudna. Opisivali su je kao malo puniju i uglavnom su je viđali u autu, pa niko nije ni sumnjao na trudnoću. Nju i njenu porodicu su opisali kao vrlo dobre i mirne ljude.

Za ubistvo svog deteta optužena žena bi prema Kaznenom zakonu mogla dobiti između šest meseci i pet godina zatvora.

(Mondo/24sata.hr)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.