EX YU

NA ŠTA SE TROŠI 750 MILIONA EVRA? Svi poslanički klubovi zahtevaju od Krivokapića da se dostavi odluka o zaduživanju

Autor Edin Delibašić

Svi poslanički klubovi u crnogorskom parlamentu zatražili su od premijera Zdravka Krivokapića da im dostavi odluku o emitovanju obveznica kojima se Crna Gora zadužila dodatnih 750 miliona evra.

Montenegro Prime Minister Zdravko Krivokapic, right, speaks in parliament building in Podgorica, Montenegro, Friday, Dec. 4, 2020. Montenegro's parliament voted Friday to approve a new coalition government, ending the domination of a pro-Western party that has ruled the small Balkan nation for almost three decades. The new pro-Serb government is led by Prime Minister Zdravko Krivokapic, a university professor and a novice in politics who promised to work on creating conditions for holding "first fair democratic elections" in Montenegro. (AP Photo/Risto Bozovic)
Izvor: Risto Bozovic/AP

Tu informaciju je na Twitteru objavio poslanik opozicione Socijaldemokratske partije Raško Konjević, koji je naveo da su to tražili u cilju jačanja kontrolne uloge Skupštine.

Konjević je objavio dokument koji su potpisali šefovi poslaničkih klubova, uz tekst da poslanici traže da im Krivokapić dostavi odluku/zakljuučak o emitovanju obveznica, ali i sav propratni materijal koji je vlada razmatrala prilikom donošenja ove odluke.

 "Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da nam tražene materijale dostavite do utroka 15. decembra", navodi se u dokumentu.

 Šef poslaničkog kluba PzP-a Branko Radulović saopštio je da javnost i Skupština nisu konsultovani, a što je bila obaveza, niti informisani o ovom aranžmanu.

Prethodno su opozicione parlamentarne stranke DPS i LP, ali i Ujedinjena CG i Pokret za promjene, koje su deo parlamentarne većine, kritikovale danas zaduživanje države za 750 miliona evra.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.