počela hapšenja

UHAPŠEN ZORAN VUKČEVIĆ I JOŠ TRI OSOBE! Nastavak ČISTKE u Crnoj Gori, sledeći na tapetu čuveni ministar!

Autor Marija Ivetić

Specijalno državno tužilaštvo krenulo je u akciju hapšenja osoba za koje se sumnja da su zloupotrebili službeni položaj i nesavesno radili prilikom raspodele i trošenja novca od kredita iz Abu Dabi fonda.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Službenici Specijalnog policijskog tima Crne Gore uhapsili su jutros četiri osobe osumnjičene za nenamensku raspodelu ali i trošenje novca, koji je 2015. i 2016. godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Među uhapšenima je i donedavni predsednik Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević. U toku su privođenja na saslušanje kod tužiteljke Stojanke Radović u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je da je policija počela sa hapšenjem više lica u sklopu afere Abu Dabi fond.

"Krenula hapšenja više lica u sklopu afere Abu Dabi fond, u kojoj je budžet oštećen za više desetina miliona eura. Među uhapšenima je i bivši direktor IRF, Zoran Vukčević. U što kraćem roku skinuti imunitet glavnom akteru afere - bivšem ministru poljoprivrede, Petru Ivanoviću!", napisao je Abazović na Tviteru.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)