EX YU

GUŽVE NA ULICAMA NIKŠIĆA: Velika izlaznost na lokalnim izborima pod Trebjesom (VIDEO)

Autor Edin Delibašić

Na lokalnim izborima u Nikšiću do 13 sati glasalo je 58 odsto upisanih birača, saopštio je predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštio je da je izlaznost do 13 sati bila 61,2 odsto.

Tokom dana primećene su gužve u gradu.

U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, jutros u sedam sati otvorena su biračka mesta na lokalnim izborima.

Na 138 biračkih mesta, koja će biti otvorena do 20 časova, pravo glasa imaju 58.833 birača, koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Lokalni izbori u Nikšiću podjednako su važni i za vlast i za opoziciju i smatraju se presudnim za opstanak Demokratske partije socijalista Mila Ðukanovića na crnogorskoj političkoj sceni, ali i prvim testom za vladajuću većinu koja je na parlamentarnim izborima 2020. posle 30 godina smenila DPS sa vlasti.

 Na izborima učestvuje šest lista, a sa pozicije gradske vlasti nastupa koalicija "Evropski tim za Nikšić", koju predvodi DPS kojoj je cilj da zadrži vlast u rodnom gradu i poslednjem uporištu aktuelnog crnogorskog predsednika i izbegne poraz koji bi, prema ocenama, tu partiju poslao u političku istoriju.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Snage na izborima odmeravaju i stranke vladajuće koalicije koje u Nikšiću nastupaju fragmentirano. Na glasačkom listihu je lista "Za budućnost Nikšića", čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, a koja u svom izbornom logou ima boje ranije crnogorske, kao i sadašnje srpske zastave.

U borbi za vlast u Nikšiću učestvuju i lista "Mir je naša nacija", čiju osnovu čine demokrate Alekse Bečića, i lista "Crno na belo" koju predvodi stranka Ura Dritana Abazovića.

 U izbornoj trci su i pokret pod nazivom "Ne damo Nikšić" koji predvodi Gordana Radović, savetnica premijera Zdravka Krivokapića koji, inače, javno nije podržao nijednu listu na nikšićkim izborima.

Na izborima učestvuje i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi