EX YU

SLAVLJE U NIKŠIĆU UZ BAKLJE I SRPSKE ZASTAVE: "Za bolji Nikšić" na ulicama grada, očekuju pobedu protiv DPS-a (VIDEO)

Autor Dušan Ivković

Birališta u ovom gradu su zatvorena tačno u 20 sati.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U Nikšiću su u toku lokalni izbori kojima se odlučuje o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Pristalice liste "Za budućnost Nikšića" čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, okupili su se širom grada i slave izbornu pobedu, iako su glasačka mesta otvorena do 20 sati. Oni su, nakon što je objavljen presek izlaznosti u 19h, počeli su sa slavljem uvereni u pobedu.

Veliki broj ljudi sa srpskim zastavama, bakljama, uz sirene iz automobila i povike slavi, očekujući pobedu protiv DPS-a Mila Đukanovića.

Na ulicama je i dalje u toku mirno veselje, a policija je apelovala na građane da po objavljivanju rezultata ostanu u kućama, poštuju epidemiološke mere i uzdrže se od masovnih okupljanja.

"Molimo građane da nakon zatvaranja biračkih mesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja korona virusa u interesu svih građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju u kojem podsećaju da je nakon 21 sat izlazak zabranjen.

Pogledajte kako su protekli izbori:

Na lokalnim izborima u Nikšiću učestvuje šest izbornih lista, a na glasačkom listiću su koalicija ''Evropski tim za Nikšić'', koju predvodi DPS, lista ''Za budućnost Nikšića'', čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, zatim lista Demokrata pod nazivom ''Mir je naša nacija'', kao i lista ''Crno na bijelo'' građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.