EX YU

ISTRAGA U HRVATSKOJ ZBOG SMRTNOG SLUČAJA: Osetio bolove posle vakcinisanja, nadležni ispituju

Autor Aleksandar Nastevski

Nadležni sprovode istagu o celom slučaju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Muškarac u Hrvatskoj preminuo je 12 dana nakon vakcinisanja AstraZenekom, zbog čega je Hrvatska agencija za lekove (HALMED) pokrenula istragu.

Preminuli muškarac je iz Siska, a umro je jutros u zagrebačkom KBC-u Rebro. Nadležni organi sprovode istragu o ovom slučaju, prenosi Index.hr.

Hrvatski portal navodi da je muškarac osetio bolove nakon desetak dana i da mu je utvrđeno krvarenje. Nadležni istražuju da li ovaj smrtni ishod ima uopšte bilo kakve veze sa vakcinacijom.

HALMED je danas dobio prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom. Agencija je trenutno u kontaktu sa zdravstvenom ustanovom u kojoj se slučaj dogodio kako bi se u što kraćem roku dostavila sva medicinska dokumentacija na temelju koje bi mogla da se sprovede ocena uzročno-posledične povezanosti.

U prijavi se navodi trombocitopenija i krvarenje, a obdukcija u toku, prenose hrvatski mediji.

"U prijavi su navedeni trombocitopenija i krvarenje, međutim, prijava je vrlo oskudna te ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti, kao ni o toku i razvoju događaja koji su doveli do smrtnog ishoda", navode iz HALMED-a, koji u što skorijem roku očekuje da primi zatražene medicinske dokumentacije, uključujući otpusno pismo, a naknadno i nalaz obdukcije.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi