ZORANA AŠANINA IZREŠTAO UBICA BLIZAK KAVAČKOM KLANU: Brat Dritanovog odbornika ubijen dok je izlazio iz toaleta!

Ubistvu Zorana Ašanina je prethodila svađa.

Facebook/screenshot/Ašanin Zoran

Zoran Ašanin (65) iz Mojkovca ubijen je oko 14 časova u tom gradu, saopšteno je iz Uprave policije. Policija zbog sumnje da je ubio Ašanina traga za Goranom P. (40) iz Herceg Novog koji je navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu.

Kako je rečeno u Upravi policije Goran P. i Ašanin su sedeli zajedno i da je nakon verbalne rasprave Ašanin ustao i krenuo do toaleta, a kada je izlazio Goran P. je u njega ispalio osam hitaca.

Policija veruje da su osumnjičeni za ubistvo i ubijeni imali zajedničke nelegalne poslove.

"U toku su uviđaj i policijsko-tužilačke aktivnosti", rečeno je iz Uprave policije Crne Gore. Oni su rekli da je ubistvu Ašanina prethodila svađa između njega i ubice. Zoran Ašanin je vlasnik motela "Krstac" u Mojkovcu.

Ubica je navodno bezbednosno interesantna osoba koja je dovođena u vezu sa jednim od crnogorskoh kriminalnih klanova.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je Zoran Ašanin brat Ivana Ašanina, nekadašnjeg predsednika Opštine Mojkovac, sadašnjeg odbornika Građanskog pokreta URA u Skupštini opštine Mojkovac.

Telo Zorana Ašanina je poslato na obdukciju na Odjeljenje sudske patologije u Podgorici. Tužiteljka iz Bijelog Polja Milica Rmandić je zajedno sa pripadnicima policije završila sa uviđajem oko 18 časova i navela je da je u Ašanina ispaljeno više projektila iz vatrenog oružja.

"Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, sa više projektila. Izuzeli smo sve tragove sa lica mjesta, koji će biti poslati na veštačenje u Forenzički centar u Danilovgradu. Telo je poslato na obdukciju koja će biti završena večeras. Počinilac se dao u bekstvo nakon izvršenog krivičnog dela i za njim se traga", rekla je Rmandić nakon uviđaja.

Inače, pojedini mediji u Srbiji su preneli da se Ašanin navodno bavio zelenašanjem.

(MONDO/Vijesti)