EX YU

HOROR U PODGORICI! TINEJDŽERA TUKLI ČEKIĆEM ZA MESO: Trojica vršnjaka ga napala u školskom dvorištu, drug ga spasio!

Autor Aleksandar Nastevski

O ovom događaju se oglasila i majka pretučenog dečaka.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

Šesnaestogodišnji Podgoričanin J.K.napadnut je i pretučen juče u dvorištu podgoričke Osnovne škole "Štampar Makarije", gde su ga trojica maloletnika tukla i čekićem za meso. Težih batina spasao ga je drug, sa kojim je i došao kod školskog zubara, ispričala je majka tinejdžera.

"Javnost mora da sazna za ovo, kako više ničije dete ne bi prošlo ovako i kako bi se nasilju stalno na kraj", rekla je majka šesnaestogodišnjaka.

Iz Uprave policije su naveli da su identifikovali trojicu maloletnika od kojih su prikupljena obaveštenja. "Predmet je još u radu i biće dostavljen postupajućem tužiocu na ocenu i mišljenje", naveli su iz Uprave policije.

J.K. su u Urgentnom centru konstatovali hematome u predelu glave, povredu na jagodici i više hematoma po telu.

"Krenuo je sa drugom, svojim vršnjakom, kod školskog zubara. Kada su stigli do škole, njegov drug je ušao u zubarsku ordinaciju koja je u sklopu škole, a moj sin je ostao u dvorišnom delu. Pošao je do sprava za vežbanje koje se nalaze iza škole, a onda su mu nakon nekoliko minuta prišla trojica, otprilike njegovih vršnjaka, i pitali ga: 'Šta ćeš ti ovde? Zašto si došao? Ko si ti'", ispričala je majka pretučenog tinejdžera i dodala:

"Video je da jedan od njih drži u ruci čekić za meso i odgovorio je samo: 'Opušteno, brate. Što je problem?'. Tada su krenuli ka njemu."

Majka pretučenog J.K. objašnjava da joj je sin rekao da je mladiću koji je krenuo ka njemu čekić ispao iz ruke, i da je on pokušao da ga odgurne nogom.

"Druga dvojica su skočila na njega i počela da ga udaraju šakama, a treći je dohvatio čekić i udarao ga njim. Utoliko je njegov drug izašao, pritrčao i spasao ga. Da nije naišao, ko zna do kad bi nastavili da ga udaraju i šta bi mu napravili. Odveo ga je u Urgentni blok gde mu je ukazana pomoć", navela je ona.

Ona je rekla da su, u međuvremenu, saznali da je reč o veoma problematičnim maloletnicima i da očekuje da sistem reaguje, kako ničije dijete više ne bi tako prošlo.

"Moj sin ih ne poznaje, u tom kvartu mu je samo školski zubar i drug. Nije nikada imao problem ni sa njima, ni sa bilo kim drugim", istakla je ona.

(MONDO/Vijesti)