EX YU

SLUČAJ LAŽNE PORODILJE ŠOKIRAO REGION: Obukla pidžamu pa se danima krila u bolnici, evo kako je otkrivena

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Žena iz Banjaluke danima je boravila u prostorijama UKC RS, gde se pretvarala da je porodilja, saznaje Mondo.ba.

Izvor: Mondo.ba

Jedna Banjalučanka lažirala je trudnoću i porođaj i danima se skrivala u prostorijama Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, saznaje Mondo.ba.

Žena, čiji identitet nije objavljen, uspela je na osnovu uputa da uđe u UKC gde je danima boravila u zajedničkim prostorijama kao što su hodnici, toaleti i čekaonice. Obukla je pidžamu i vešto prikrivala činjenicu da nije hospitalizovana u objektu Centra u kojem se nalaze klinike za ginekologiju i akušerstvo, dojke, dečju hirurgiju i bolesti.

Policijska stanica Lauš je obaveštena i žena je identifikovana i udaljena iz prostorija bolnice. Nije postojalo kršenje javnog reda i mira ali je misterija kako su porodica i suprug žene poverovali u insceniranu trudnoću i navodni porođaj.

Ženi je ukazana pomoć na psihijatrijskoj klinici, a slučaj je otkriven jer je poslata prijava rođenja deteta elektronskim putem, nakon čega je Gradska uprava zatražila popunjavanje zvanične prijave. Pošto nije bilo deteta, UKC RS je obavestio policiju i nadležno tužilaštvo. Mere bezbednosti u UKC su podignute na viši nivo.

(MONDO)