BRUTALNO

NOVI SNIMAK INCIDENTA NA CETINJU: Muškarac provocirao kordon policije, a onda je dobio ŠOK BOMBU u lice! (VIDEO)

Autor Veljko Petranović

Cetinje je bilo pod kontrolom jakih policijskih snaga danas prepodne, a snimak jednog od incidenata koji su se dogodili završio je na društvenim mrežama.

Izvor: Twitter/Printscreen/@ScepanCar

Stanje na Cetinju danas se moglo opisati kao napeto, a bilo je sukoba protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija sa policijom. U snimku koji je uzburkao društvene mreže se vidi kako jedan od policajaca iz kordona baca šok-bombu prema čoveku koji je vikao na njih i mahao rukama. Podsećamo, ovo nije prvi incident koji se desio tokom protesta građana na Cetinju.

Takođe, može se videti kako jedna osoba pokušava da deeskalira situaciju, zadržavajući krupnog čoveka u evidentnoj nameri da priđe policijskom kordonu.

Jedan od policajaca izvadio je šok-bombu i bacio u njihovom pravcu, a od siline udara, oboje su pali na zemlju, da bi se zatim udaljili sa lica mesta.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsetimo, protesti na Cetinju su prerasli u nasilje nakon što su demonstranti gađali policajce bakljama i kamenicama, a na putevima napravili od kamenja i zapaljenih guma blokade.

Policija je upotrebila suzavce kako bi rasterala nasilnu grupu ljudi koja je pokušavala da dođe do manastira i spreči dolazak Porfirija i Joanikija. Iz Podgorice su patrijarh i mitropolit na kraju stigli helikopterom, a do manastira su ih sproveli naoružani specijalci koji su ih okružili pancirima.

 (MONDO)