EX YU

PALA VLADA U CRNOJ GORI, KRIVOKAPIĆU IZGLASANO NEPOVERENJE: Evo kako se glasalo

Autor Ivana Lazić

Inicijativu za smenu Vlade su potpisale stranke opozicije i Građanskog pokreta URA.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković/Kurir/Nemanja Nikolić

Skupština Crne Gore većinom glasova izglasala je nepoverenje aktuelnom kabinetu premijera Zdravka Krivokapića, Za obaranje vlade glasalo je 44 poslanika, a protiv je bilo 11, sednica je održana sa više od pet sati zakašnjenja. Ovim se otvara put ka pregovorima o formiranju nove Vlade u Podgorici. Inicijativu za smenu Vlade su potpisale stranke opozicije i Građanskog pokreta URA koji u Skupštini imaju većinu - 44 poslanika, od ukupno 81.

Ranije danas, na dnevnom redu Skupštine Crne Gore bila je inicijativa o skraćenju mandata podgoričkom parlamentu, ali ni ona, kao ni jučerašnja o smeni potpredsednika Vlade Dritana Abazovića nije stigla do glasanja.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je danas da je aktuelna Vlada odradila mandat do kraja i da očekuje njen pad danas u parlamentu.

"Ova Vlada je odradila mandat do kraja, neko će reći dobro, neko loše. Ja sam zadovoljan. Važno je da građani vide da su promjene moguće", rekao je Abazović.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić juče je rekao da bi danas mogao da ostane bez funkcije, da je inicijativa za smenu Vlade je odavno isplanirana, i da se sada "samo ulazi u završnicu tog plana".

Inače, jučerašnji predlog o smeni Dritana Abazovića inicirao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, nakon što je Abazovićeva GP URA pokrenula inicijativu za formiranje manjinske vlade, ali se o njemu nije ni glasalo, jer parlament nije usvojio dnevni red na kome je ovo bila jedina tačka.

(MONDO)

Tagovi