EX YU

VATRENA STIHIJA U ULCINJU: Omiljena destinacija Srba u plamenu, vatrogasci još uvek na terenu - evo da li je bilo štete!

Autor Nikola Todorović

Uzrok požara nije poznat.

Izvor: Shutterstock/Jana Janina

Požar na Velikoj plaži u Ulcinju, jednoj od omiljenih destinacija za letovanje mnogih državljana Srbije u Crnoj Gori izbio je u utorak. Prve informacije o požaru su primljene rano ujutru, a vatra je primećena u zaleđu Velike plaže. Vatra je prvobitno bila ugašena, ali je požar ponovo počeo malo nakon 13 časova.

Na terenu je nekoliko vatrogasnih vozila, a Dan prenosi da je gašenje otežavao vetar koji je ubrzavao širenje vatre. Podsetimo, ulcinjskim vatrogascima trebalo je dva sata da se izbore sa požarom koji je rano jutros izbio u zaleđu Velike plaže.

Kako je saopšteno iz dispečerskog centra gorelo je nisko rastinje, čije je gašenje otežavalo brzo širenje vatre i specifičan teren.

"Na lice mesta vatrogasnim vozilima izašo je 12 vatrogasaca koji su uspeli da lokalizuju požar, a potom ga i ugase. Materijalne štete nije bilo. Uzrok požara nije poznat, a dežurne ekipe će pratiti situaciju na terenu", rečeno je u dispečerksom centru.

(MONDO)