EX YU

"UVEŠĆEMO CRNU GORU U EU, ZBOGOM DIKTATORU!" Prvo obraćanje Jakova Milatovića posle pobede: 30 GODINA smo čekali ovu noć

Autor Ivana Vlajković

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović obratio se nakon završenog drugog kruga izbora. Njegove pristalice u izbornom štabu skandirale su protiv Mila Đukanovića.

Izvor: Amir Hamzagic/ATAImages

Novi predsednik Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad Jakov Milatović obratio se nakon završenog drugog kruga izbora u svom izbornom štabu. Na bini je dobio čestitke Andrija Mandića iz Demokratskog fronta, Alekse Bečića lidera demokrata koji su stajali iza njega. 

Na bini je takođe bio i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kao i aktuelni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. "Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina i neka nam je sa srećom pobeda svih nas", prvo je što je rekao Milatović i dobio veliki aplauz, uz skandiranje "Jakove, Jakove".

"Neka nam je sa srećom pobeda pomirene Crne Gore, jer je ovo zaista pobeda pomirene Crne Gore i svih nas. Večeras je Crna Gora napravila odlučan korak napred, rekla je presudno zbogom prevaziđenom režimu gospodina Đukanovića i napravila korak napred ka bogatijoj, ravnopravnijoj, bogatijoj, evropskoj i lepšoj Crnoj Gori. Neka nam je sa srećom", dodao je on.

"Nema više DPS-a, Milo lopove", skandirano je u pauzama njegovog govora.

"Ostavljamo prošlost u prošlosti"

"Vidite i ovde kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore. Ovo je pobeda Crne Gore svih nas koji smo je čekali i zato je ovako velika i zato je ovako istorijska. Mi smo večeras sa svim građanima i građankama Crne Gore rekli presudno zbogom kriminalu, korupciji i povezivanju kriminala i korupcije sa politikom u Crnoj Gori. Nikad više. Hvala svim građanima i građankama koji su izašli, glasali i dodatno dali legimititet demokratskom procesu. Večeras ostavljamo prošlost u prošlosti i koračamo u budućnost. Ovo je istorijski dan i pozivam sve da dostojanstveno slave, kakva je bila i ova pobeda - dostojanstvena pobeda nove, demokratske Crne Gore", rekao je takođe Jakov Milatović.

"Srce mi je veliko zbog ovolikog poverenja koje sam dobio od građana i građanki Crne Gore i obećavam ono što Crna Gora dosad nikad nije imala, da ću istinski biti predsednik svih građana i građanki Crne Gore. Nikad nas više neće deliti, siromašiti i zaboravljavati državu kriminalom i korupcijom", kazao je novi predsednik Crne Gore.

"Uvešćemo Crnu Goru u EU za 5 godina, zbogom diktatoru"

"Kao predsednik Crne Gore zajedno sa svim ljudima koji ovde sa mnom stoje u narednih pet godina uvešćemo Crnu Goru u Evropsku uniju. Nikad više iz Crne Gore neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji zapadnog Balkana, ni susedima i komšijama. Crna Gora želi najbolje moguće odnose sa svim zemljama zapadnog Balkana. Želimo zajedništvo, slogu i napredak u evropskom zapadnom Balkanu. Ovde svi zajedno poručujemo da želimo da se bavimo temama od životnog značaja, vladavinom prava, ekonomijom, evro-integracijama i to su naša tri ključna prioriteta. Rekli smo zbogom poslednjem diktatoru u Evropi.

Zato hvala svim ljudima, aktivistima, slobodnim medijiima, koji su nosili baklju slobode koja je zasijala snažno 30. avgusta 2020. a još snažnije večeras, 2. aprila. To je snažna i uspešna Crna Gora koju više nikad neće voditi neuspešni i nedemokratski ljudi", rekao je Milatović.