EX YU

UHAPŠEN RUS U BUDVI, ZA NJIM RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTERNICA! Silovao maloletnu osobu i držao je zatočenu!

Autor Uroš Matejić

U Budvi uhašen Rus, Moskva ga traži zbog silovanja maloletne osobe.

Izvor: Natalya Volchenkova/shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u saradnji sa službenicima Odeljenja bezbednosti Bar i Odeljenja bezbednosti Budva, u koordiniranoj višenedeljnoj akciji ciljanog traganja u Budvi, uhapsili I. F. (33), državljanina Ruske Federacije, za kojim je od strane NCB Moskva raspisana crvena Interpolova poternica.

On se, kako je saopšteno iz policije, potražuje radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organima Ruske Federacije zbog krivičnih dela silovanje maloletne osobe, nasilne seksualne radnje nad maloletnikom i namerno nanošenje lakih telesnih povreda Krivičnog zakonika Ruske Federacije.

"I. F. je, kako se sumnja, tokom maja 2021. godine preko društvenih mreža upoznao maloletnu žensku osobu sa kojom se sastao u njegovom stanu u Novosibirsku gde je sa žrtvom bez njenog pristanka i volje u više navrata imao seksualne odnose, zloupotrebljavajući njenu nemoć", navodi policija. On će biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog pritvora.

(MONDO)