EX YU

PLATILI REZERVACIJU ZA SMEŠTAJ, KAD SU STIGLI ZATEKLI ŠOK! Turisti bili žrtve prevare, ne postoji ni smeštaj ni osoba

Autor Sara Gajić

Jedna Nemica je postala je žrtva prevare u Hrvatskoj.

Izvor: YouTube/screenshot/NIKOLAS DOG KANAL

Pulska policija istražuje prevaru prilikom najma apartmana za letovanje nakon što je nemačka državljanka u martu platila nekoliko stotina evra za rezervaciju smeštaja, a kada je pre nekoliko dana stigla u Medulin saznala je da žena s kojom je dogovarala smeštaj ne postoji. Prema podacima policije, nemačka državljanka (34) je putem društvene mreže pronašla apartman u Medulinu.

Međutim, kada je s porodicom 24. juna došla u Medulin na adresu na kojoj je trebalo da bude apartman, saznala je da žena s kojom je dogovarala smeštaj ne postoji. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a istarska policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Prošle godine regionom je odjeknuo sličan slučaj - Džana Marušić Mujić sa suprugom i dvoje male dece putovala je 20 sati do Makarske, i tek tamo se ispostavilo da su prevareni. Na prevaru s apartmanom mnogi su naseli i u Grčkoj, a evo kako da ne upadnete u zamku.Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika. Takođe je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna.

"Savetujemo građane da pre uplate novca obave i detaljnije provere putem nadležnih institucija kako bi se uverili da se određena nekretnina zaista iznajmljuje i da je osoba ili agencija koja oglašava najam zaista za to i ovlašćena", naveli su iz pulske policije. U slučaju da su oštećeni krivičnim delom ili posumnjaju u mogućnost činjenja krivičnog dela, građani o tome moraju obavestiti policiju.

BONUS VIDEO:

(MONDO/N1)