EX YU

HAOS NA LETU ZA BEOGRAD: Kapetan nije mogao da veruje šta je unela u avion!

Autor Uroš Matejić

Žena je na podgoričkom aerodromu prošla kontradiverzioni pregled sa dve male plinske boce u torbi.

Izvor: Youtube/ TravelWorld196 /Screenshot

Ženska osoba juče je na podgoričkom aerodromu bez ikakvih problema prošla kontradiverzioni pregled sa dve male plinske boce u torbi. Nakon što je ušla u avion ona je, verovatno uvidevši svoju grešku, predala boce šokiranom kapetanu aviona koji je odmah obavestio policiju!

Na rizik, koji je mogao da nastane po avion, posadu i putnike da je kojim slučajem avion poleteo izlišno je trošiti reči. Zato je kapetan, zatečen činjenicom da je ona uspela da uđe u avion sa opasnim materijalom, odmah obavestio policiju, koja je oduzela i odstranila plinske boce iz aviona.

O celom incidentu su obaveštene nadležne službe, koje su tražile od odgovornih u lancu kontrole da napišu službene zapise. Iako je incident bio velikih razmera i direktna pretnja po bezbednost avio saobraćaja, prema nezvaničnim saznanjima portala Standard, odgovorni službenik koji je napravio propust kažnjen je sa svega 100 evra.

Podsetimo na osnovna pravila šta ne smete uneti u avion. U ručnom prtljagu može da se ponese maksimalno 1 litar tečnosti raspodeljen u pakovanja ne veća od 100 ml. Ovo važi na primer za šampone, vodicu za ispiranje usta, kreme za telo, pića i alkohol.

BONUS VIDEO:

(MONDO)