EX YU

"NIJE NJU UBIO SAMO NERMIN"! OGLASILA SE SESTRA ŽRTVE IZ GRADAČCA: "Iz MUP-a su mu javili odakle je prijavljeno nasilje"

Autor Ivana Vlajković

Meštani su još na dan ubistva tvrdili da je Nerminu Sulejmanoviću prijatelj iz policije otkrio gde se nalazila N. H.

Izvor: Instagram/Screenshot

Pre nego što je ubijena N. H. sud je odbio da odredi zabranu prilaska Nerminu Sulejmanoviću pogrešno procenivši da nema opasnosti za žrtvu. Četiri dana kasnije brutalno ju je pretukao, a zatim ubio u Gradačcu. Svoj zločin je snimao i prenosio uživo na Instagramu. Porodica i prijatelji rastrzani su između tuge i ljutnje zbog propusta koje su počinile institucije.

Žrtvina tetka rekla je da se nesrećna žena kod nje krila sedam dana, a tvrdi da je osmog dana neko Sulejmanoviću otkrio lokaciju. Članovi njene šre porodice na društvene mreže su postavili crne slike, ali i odlučili da progovore o svemu što se desilo.

"Nije moju N. ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila predlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP Gradačac koji su mu rekli s kog je broja prijavljeno nasilje u porodici", napisala je žrtvina sestra.

Izvor: Printscreen/Instagram

Meštani su novinarima još u petak tvrdili da je Sulejmanoviću prijatelj iz policije otkrio da je N. prijavila porodično nasilje i gde se nalazi, ali ti navodi još nisu zvanično potvrđeni.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO: 

 (MONDO/Telegraf.rs)