EX YU

FORMIRAN PREDMET PROTIV SUDIJE IZ GRADAČCA: Odbila meru zabrane prilaska za ubicu, 4 dana pre masakra donela ovo rešenje

Autor Ivana Lazić

Formirao je predmet protiv sudije Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj N.H.

Izvor: Instagram/screenshot/iron_bb24

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) BiH formirao je predmet protiv sudije Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj N.H., a po predlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal "Avaza".

Navodi se to i u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za "Avaz":

"Želimo da vas informišemo da je Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (Ured) formirala predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Istragom će se utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke.

Trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je pre nekoliko dana likvidirao svoju nevenčanu suprugu N.H. i ubio još dve osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Samo četiri dana pre ubistva sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

(Mondo)

Tagovi