EX YU

TRUDNICA ZVALA POMOĆ, A DO BOLNICE NIJE STIGLA! Rodila bebu u VAZDUHU, babice prvi put porađale u helikopteru i plakale!

Autor Jana Desovski

Trudnica iz Hrvatske se porodila u Helikopteru, a medicinsko osoblje je plakalo kada je ugledalo bebu.

Izvor: Youtube/MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske/Screenshot/Shutterstock.com/SeventyFour

U helikopteru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRZ) tokom hitnog medicinskog leta s ostrva Raba do helidroma Delta u Rijeci prošle noći je rođena devojčica, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Hrvatske.

Dežurni tim na Krku je oko ponoći primio poziv za prevoz trudnice s Raba, a tokom leta trudovi su postajali sve češći i pet minuta prije sletanja, u helikopteru rođena devojčica, javila je agencija Hina. Porođaj su vodile čanice medicinskog tima Hrvatske vojske Danijela Vrhovski i Maja Herceg, kojima je to bilo prvo iskustvo porođaja u helikopteru.

"Majka je bila dobrog opšteg stanja i sve je prošlo u redu. Uprkos izazovnim uslovima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porođaj je prošao uspešno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za tim Hrvatske vojske, a kada je beba zaplakala svi smo bili srećni i uzbuđeni“, rekla je Danijela Vrhovski. Beba i majka su nakon porođaja uspešno zbrinute u rečkoj bolnici, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)