EX YU

DODIKOV SAVETNIK POTEGAO PIŠTOLJ NA POZNATOG BIZNISMENA! Skandal u centru Trebinja

Autor Aleksandar Blagić

Branislav Okuka, savetnik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, potegao je danas u Trebinju pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Izvor: Mondo

Branislav Okuka, savetnik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, potegao je danas u Trebinju pištolj na biznismena Momčila Mandića, prenosi "BN" televizija. Intervenisala je policija i privela Okuku u stanicu. Portparolka Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić je rekla da ne može da pruži nikakve informacije dok se ne utvrde sve okolnosti ovog događaja.

Ko je Branislav Okuka?

"BN" televizija je objavila da je Branislav Okuka pre više od decenije bio zaposlen u firmi biznismena Momčila Mandića gde je navodno otkaz dobio zbog "krađe goriva". Okuka je tokom rata bio pripadnik policije Republike Srpske, a njegovo ime je povezano i sa Udruženjem "Čast otadžbine", a navodi se da je bio povezan i sa organizacijom "Srpska čast".

Ko je Momčilo Mandić?

Momčilo Mandić je pre rata u Bosni i Hercegovini radio kao policajac u Sarajevu,a posle prvih višestranačkih izbora je postao zamenik ministra unutrašnjih poslova Alije Delimustafića. Početkom rata 1992. godine je otišao na Pale i ubrzo postao ministar pravde u prvoj Vladi Republike Srpske, a kasnije je postao i šef Predsedništva Vlade Republike Srbije u Beogradu.

Stavljen je na američku "crnu listu" zbog sumnji da je bio deo mreže haškog osuđenika Radovana Karadžića. Takođe, jedan je od pokretača beogradskog tabloida "Nacional", a posle ubistva premijera Zorana Đinđića, uhapšen je u policijskoj akciji "Sablja", dok je "Nacional" ugašen.

U zatvoru je proveo pet meseci. Pušten je zbog nedostatka dokaza, a svi postupci protiv njega su obustavljeni.

BONUS VIDEO:

(MONDO)