EX YU

SMRT KOJA JE POTRESLA REGION! Davidovo telo nađeno u reci, sumnja se da je ubijen, a sada je policija na tragu ubici?!

Autor Miloš Škrbić

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas.

Izvor: YouTube/screenshot/Magazin Zurnal Online

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će u narednim danima na području Banjaluke pokrenuti intenzivne istražne radnje s ciljem okončanja istrage koja se vodi u predmetu "David Dragičević" za krivično delo teško ubistvo, saznaje „Dnevni avaz". U narednim bi danima, prema informacijama portala, trebalo biti uhapšeno nekoliko osoba koje se dovode u vezu s ubistvom mladića Davida Dragičevića. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, donelo je odluku o preuzimanju predmeta u vezi s nestankom i smrću Davida Dragičevića iz Banje Luke. To se dogodilo u aprilu 2021. godine. Predmet vodi tužiteljka Ozrenka Nešković.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas. Okolnosti pod kojima je umro još nisu razjašnjene, ali bi istraga koju je preuzelo Tužilaštvo BiH konačno trebala rezultirati hapšenjima odgovornih. Od kraja marta 2018. godine roditelji mladića Davor Dragičević i Suzana Radanović, zatim članovi grupe "Pravda za Davida" na banjalučkom Trgu Krajine organizovali su demonstrativna okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Roditelji su ekshumirali telo Davida Dragičevića u martu 2019. i prebacili ga u Austriju, nezadovoljni istragom, pritiscima te hapšenjima građana koji su ih podržavali. Davor Dragičević, Davidov otac, nakon što je Tužilaštvo BiH preuzelo istragu, kazao je da ne gubi nadu.

"Nade moje, porodice i grupe "Pravda za Davida" i svih ljudi koji nas podržavaju su okrenute prema Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljki Gordani Tadić. Svestan sam da će u narednom periodu biti još jači pritisak kako na nas tako i na Tužilaštvo BiH od MUP-a RS, koji je odgovoran za otmicu i ubistvo mog sina. Muriz, Ifet, grupa "Pravda za Davida i Dženana" i ja nikad nećemo odustati dok svi odgovorni u oba slučaja ne budu zakonski procesuirani. Njihov kraj je naš početak" - rekao je tada Davor Dragičević.

BONUS VIDEO

(Mondo/Avaz)