EX YU

PRONAĐENO JOŠ JEDNO TELO! Nije ubijena samo Vanja (14) - ISTI POČIONICI izvršili oba zločina!

Autor Mladen Šolak

Tužilaštvo objavilo užasne detalje!

Izvor: društvene mreže

Makedonska policija u okolini Skoplja našla je telo maloletne Vanje Gorčevske, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, a tamošnji mediji javljaju da nije pronašena samo ona! Nađeno je i telo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen istog dana!

Javno tužilaštvo Republike Severne Makedonije objavilo je da je u vezi ta dva slučaja osumnjičeno pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno se u ovom trenutku nalazi u policijskoj stanici!

Utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, a motiv je koristoljublje! Utvrđeno je da je maloletna Vanja vozilom odvedena sa ulaza u svoje prebivalište i ubijena je istog dana, oko 10 časova. Nadležni su odmah formirali Operativni štab u Skoplju, izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području Skoplja, Velesa i Štipa i oduzeti su mobilni telefoni, računari, vozila, obavljen je niz razgovora sa porodicama, poznanicima, prijateljima nestalih...

Utvrđeno je da je pronađeno izgorelo vozilo marke Citroen, a obezbeđeni su i materijalni dokazi koji će posle podnošenja kompletne dokumentacije omogućiti podnošenje krivične prijave. Nadležni su naglasiti da su svi osumnjičeni makedonske nacionalnosti, čime žele da spreče dalje spekulacije i dezinformacije o tome da ovaj slučaj ima nacionalnu pozadinu.